ستارخان, خیابان باغبان

پلاک 15 ، طبقه چهارم

۳۲۰۱۵ ۶۶۵ ۰۲۱

۹:۳۰ الی ۲۱:۳۰

شنبه تا پنجشنبه

غیر از تعطیلات رسمی

صدمات ورزشی شایع مفصل زانو در ورزشکاران

ورزشکاران رشته های گوناگون اغلب بدلیل انجام تمرین ها و حرکات ورزشی نادرست و غیر اصولی ممکن است دچار کشیدگی ؛ پارگی بافتهای سخت و نرم مفصل زانو و آسیب های ورزشی این مفصل گردند . در اکثر باشگاه ها و تیم های ورزشی معتبر برای جلوگیری از صدمات گوناگون ورزشی تمرین ها توسط متخصص فیزیوتراپی آنالیز و برای هر ورزشکار بصورت انفرادی در نظر گرفته میشوند . بیشتر تمرین ها احتیاج به راه رفتن ؛ دویدن ؛ پرش روی یک  و یا هر دو اندام تحتانی و یا ایستادن به مدت طولانی دارند و به همین علت آسیب های زانو اغلب شایع هستند .

  • شکستگی استخوان کشکک : صدمات گوناگون عضلات ، لیگامان ها ، و سایر بافت های سخت و نرم مفصل زانو تنها صدمات وارده به مفصل زانو نبوده و امکان شکستگی استخوان کشکک که اغلب در اثر فشار و یا ضربه مستقیم بوجود می آید میتواند باعث تخریب ساختار آناتومیک و کنزیولوژیک مفصل زانو گردد .این صدمه جدی حتی میتواند بعد از بهبودی روی عملکرد ورزشکار تاثیر گذاشته و باعث حذف ورزشکار از ادامه مسابقات گردد .

فیزیوتراپی این شکستگی اغلب طولانی و شامل مدالیته های تخصصی فیزیوتراپی ؛ درمان های دستی و در برخی از موارد استفاده از لوازم کمکی ( عصا ، زانوبند ، ارتز و … ) می باشند . 

  • پارگی منیسک ها : پارگی کامل ویا ناقص منیسک ها که بصورت بالشتک هایی از جنس غضروف سمیلونار بین انتهای کوندیل های استخوان ران و استخوان ساق در داخل مفصل زانو قراردارند و بصورت ضربه گیر عمل میکنند بوجود می آیند . این پارگی ها اغلب در اثر اعمال نیروی چرخشی در حالت نیمه خمیده ویا خمیده مفصل زانومتعاقب فشار شدید و یا ضربه بوجود آمده و شیوع آن در مردان زیر 45 سال بیشتراست . پارگی منیسک داخلی نسبت به منیسک خارجی بدلیل شکل آناتومیک آن شایع تر می باشد . پارگی منیسک اغلب سه نوع متفاوت را شامل میگردد که شایع ترین آن حالت پارگی دسته سطلی نامیده میشود . پارگی های منیسک داخلی و لیگامان صلیبی قدامی شایع ترین آسیب ورزشی ورزشکاران رشته های مختلف ورزشی علی الخصوص ورزش فوتبال می باشد .
  • دررفتگی مفصل زانو : این صدمه اغلب در اثر تغییرات سریع و ناگهانی نیروی وارد شده به مفصل و یا پیچش شدید زانو هنگام گذاشتن کف پا برروی زمین بوجود می آید . این صدمه ورزشی در دوچرخه سواری ؛ موتورسیکلت سواری ؛ ژیمناستیک ؛ پرش طول ؛ پرش ارتفاع ؛ والیبال ؛ بسکتبال ؛ هندبال ؛ پاتیناژ و اسکی شایع تر است .درمان این صدمه شامل جااندازی ، بی حرکت کردن مفصل و در برخی از موارد جراحی می باشد . جااندازی شامل تصحیح و برگرداندن بافت های سخت و نرم مفصل زانو به حالت آناتومیک و بیحرکتی بوده در حالیکه در درمان جراحی علاوه بر بازسازی مفصل؛ ترمیم عروق و لنف به علت صدمه واردشده به این بافت ها صورت میگیرد .

همانند صدمات دیگر به مفصل زانو فیزیوتراپی تخصصی قبل و بعد از جراحی جهت حفظ عملکرد عضلات و ساختار زانو طی جلسات طولانی و مستمر صورت میگیرد . فیزیوتراپی عوارض بعد از جراحی را به حداقل رسانده و از بوجود آمدن صدمات دیگر بعد ازبهبودی حتی الامکان جلوگیری خواهد نمود       .

دیدگاهتان را بنویسید